A vízlágyítás elengedhetetlenül fontos azokon a helyeken, ahol kemény a víz. A kemény víz a fentebb említett okok miatt könnyen okozhatja a háztartásunkban lévő vizes berendezések károsodását.
A lágyított víz előnyei:
- a teljes vízhálózatot megvédi a vízkő kialakulásától
- vegyszer nélkül lágyít, nincs többé szükség vízlágyító adalékok használatára
- vizes berendezéseinek élettartama jelentősen megnő
- tisztább, puhább mosott ruhák, kevesebb mosószer felhasználásával
- szappan jobban habzik, hatékonyabban tisztítja bőrét
- a lágyvízben lévő sók hatására puhább és egészségesebb lesz bőre és a haja!
- villanyszámlája kevesebb lesz a gépek hatékonyabb működése miatt
- a lágyvízzel főzött kávé íze is SOKKAL finomabb!
A világon a legelterjedtebb lágyvíz előállítási módszer az ioncserés vízlágyítás.
A vízlágyító berendezés, ioncserélő gyantával van feltöltve. A feltöltött ioncserélő gyanta megköti a vízben oldott állapotban áramló magnézium és kalcium ionokat, és azokat nátrium ionokra cseréli. Ezáltal a víz keménysége “megszűnik”, a létrejövő nátrium sók a vizes berendezéseket nem károsítják.
Amikor az vízlágyítóban lévő ioncserélő gyanta telítődött, akkor regenerációra van szükség. Ezt a vízlágyító berendezés automatikusan végzi el, az előre beállított időpontban, általában éjszaka. A regeneráció egy nagytisztaságú sóoldattal történik, emberi beavatkozást nem igényel, kizárólag a só utánpótlására van szükség.
Előzze meg Ön is, hogy otthonában a kemény víz tönkretegye mosógépét, kazánját vagy villanybojlerét is!